Πως μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις στο eshop σας

Πως μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις στο eshop σας;

Increased profit 1

Η τάση που έχει ο καταναλωτής να πραγματοποιεί τις αγορές του μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι ολοένα και αυξανόμενη. Χαρακτηριστικά για το έτος 2018 περίπου 3.5 εκατομμύρια Έλληνες πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου σε αγαθά ή υπηρεσίες, με συνολική αξία γύρω στα 4.5 με 5 δισ. Νούμερα που με την πάροδο του χρόνου ολοένα και αυξάνονται. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς, πως ήδη οι Έλληνες καταναλωτές, στο σύνολο των αγορών τους επιλέγουν 7.5 στις 10 φορές να αγοράσουν online.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι 5 στους 10 Έλληνες καταναλωτές, πριν αγοράσουν από ένα φυσικό κατάστημα, πρώτα πραγματοποιούν έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου.

 

 Οπότε είναι ασφαλές να συμπεράνουμε πως όσο οι Έλληνες καταναλωτές εξοικειώνονται με τις αγορές μέσω διαδικτύου, τα παραπάνω νούμερα θα είναι ολοένα και αυξανόμενα. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να να γίνουν σωστές κινήσεις και επενδύσεις, για τη σωστή δημιουργία αλλά και συντήρηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων σας (eshop).

Increased profit 2

Τα 5 βασικά σημεία
 1. Ποιότητα εικόνας. Οι φωτογραφίες καλής ποιότητας πωλούν. Αν αναλογιστεί κανείς ιδίως ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να αγγίξει ή να επεξεργαστεί το προϊόν όπως σε ένα φυσικό κατάστημα. Επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν ευδιάκριτες και αρκετές φωτογραφίες για τα προϊόντα σας.
 2. Πιστοποιητικά εμπιστοσύνης.
  Ουσιαστικά πρέπει να διατηρείτε ένα eshop που εμπνέει τον καταναλωτή ότι πρόκειται για ένα έμπιστο κατάστημα. Ώστε να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε αναρτημένα πάνω στο eshop έγγραφα όπως η πολιτική επιστροφών και η προστασία προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης να παρέχετε και ασφαλή διαδικασία πληρωμής μέσω ειδικού SSL. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 70% των καταναλωτών δεν ολοκληρώνει μια παραγγελία όταν δεν νιώθει εμπιστοσύνη για το ηλεκτρονικό κατάστημα. 
 3. Βελτιστοποίηση προϊόντων για αναζήτηση.
  Είναι κάποιες τακτικές που όταν ακολουθούνται ανεβαίνει η κατάταξη στην οποία φαίνονται τα προϊόντα σας στις μηχανές αναζήτησης. Ενδεικτικά ο τίτλος του προϊόντος θα πρέπει να περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί αυτού. Επίσης στο προϊόν θα πρέπει οι ετικέτες, η περιγραφή του προϊόντος αλλά και η διεύθυνσή του (URL) να είναι πλούσια σε λέξεις κλειδιά.
 4. Κριτικές προϊόντων.
  Οι κριτικές προϊόντων είναι απαραίτητες. Χαρακτηριστικά μια έρευνα έχει δείξει πως 8.5 στους 10 καταναλωτές, εμπιστεύονται τις προσωπικές κριτικές άλλον καταναλωτών. Επίσης η ίδια έρευνα επισημαίνει πως μόλις το 12% των καταναλωτών δεν διαβάζει καθόλου κριτικές. Εκτός από τον επηρεασμό των αποφάσεων αγοράς, με το να προσκαλέσετε τους πελάτες σας να αφήσουν μια κριτική για το προϊόν που έχουν αγοράσει, θα λάβετε υψηλότερη οργανική κατάταξη, αλλά θα βοηθήσετε να μείνει η ιστοσελίδα σας ενεργή.
 5. Κοινωνικά μέσα.
  Το να έχετε μια απλή παρουσία στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Instagram, TikTok) διατηρώντας κάποιες ανενεργές σελίδες δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Πρέπει να το κατάστημά σας να έχει ενεργή παρουσία σε αυτά, με τακτικές δημοσιεύσεις, απαντήσεις σε σχόλια, ακόμη και με διαφημιστικές καμπάνιες μέσω αυτών. Η δυνατότητα της προβολής του καταστήματός σας, μέσω των κοινωνικών μέσων είναι μια τεράστια ευκαιρία που αξίζει να εκμεταλλευτείτε.

 

Συμπεράσματα

Βελτιώστε τα προϊόντα σας με τακτικές SEO, εμπλουτίστε τα με ποιοτικές φωτογραφίες, τοποθετήστε αναλυτικές πληροφορίες αγορών, παροτρύνετε τους πελάτες σας να αφήσουν μια κριτική για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει και μεριμνήστε για τη φήμη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Με αυτά τα αρχικά βήματα, αλλά και άλλες πιο εξειδικευμένες τακτικές, οι εν δυνάμει πελάτες σας θα έρχονται από μόνοι τους σε εσάς, χωρίς να σπαταλάτε τζάμπα ενέργεια και πόρους σε άσκοπες καμπάνιες. Η ομάδα της Alphacode είναι πάντα  δίπλα σας, για να σας υποστηρίξει σε οποιαδήποτε ανάγκη σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, όποτε νιώσετε έτοιμοι για αυτό το νέο σας ταξίδι.

Share this :